Alex en Charissa hebben de site van Josť via google gevonden. Ze zaten midden in de verbouwing van hun karakteristieke dertigerjaren huis. En zochten voor de nieuwe aanbouw iemand die het bestaande glas-in-lood kan namaken, om het helemaal aan te laten sluiten bij de bestaande bouw.

De oude ramen zijn gemaakt van handgemaakt glas, dat gelukkig nog op dezelfde manier wordt gemaakt bij Glashutte Lamberts in Duitsland. De gebrandschilderde motieven zijn karakteristiek voor de woningen in dit deel van Driehuis. En moet daarom exact worden nagemaakt.

De oude vestibule had schade geleden en moest voor grote reparaties naar de werkplaats meegenomen worden. Dit gaf Josť de gelegenheid om de glasschilderingen voor de nieuwe ramen precies na te maken.

De oude voorgevel zat al mooi in de verf, maar een gebroken glaasje naast de voordeur was een doorn in het oog. Op een mooie nazomerdag kon Josť dat ene ruitje ter plaatse vervangen en opnieuw kitten.

Nu alle vaklui weer verdwenen zijn is het een ruim en prachtig huis geworden.

Charissa: "Weet je wat we nu al een paar keer hebben meegemaakt? Dat voorbijgangers even helemaal stil gaan staan om het huis te bewonderen."